Home Nieuws “Aboutaleb noemt Palestijnse vlag op stadhuis Rotterdam gevelvervuiling”

“Aboutaleb noemt Palestijnse vlag op stadhuis Rotterdam gevelvervuiling”

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb noemt het projecteren van een Palestijnse vlag op het stadhuis van Rotterdam “Gevelvervuiling“. Dat zegt de prominente Nederlandse moslim Nourdeen Wildeman op basis van betrouwbare bronnen.

Advertentie

NIDA projecteerde zondag 15 januari met een beamer de Palestijnse vlag op de gevel van het Rotterdamse stadhuis aan de Coolsingel.

De ludieke actie was een reactie op de Israëlische vlag die eerder in de week halfstok op het stadhuis hing. Locoburgemeester Joost Eerdmans had hiertoe zelf besloten nadat een truckbestuurder inreed op een groep Israëlische soldaten in het door Israël illegaal bezette Oost-Jeruzalem.

Tijdens het presidium, een besloten bijeenkomst waar geen journalisten en burgers bij aanwezig mogen zijn, zou burgemeester Aboutaleb de geprojecteerde vlag van Palestina “Gevelvervuiling” hebben genoemd.

Op de Facebookpagina van Wildeman regent het kritiek op de burgemeester van Rotterdam, die eerder manifestaties van sympathisanten van de terreurgroep PKK in zijn stad toeliet, maar waar anti-racisme demonstranten hardhandig werden opgepakt.

Vorig artikelShaadow Sefiroth’s hilarious video review of #Saltbae Nusret
Volgend artikelVideo column | Beste Mark, hoepel op