Home Nieuws Aanslag op Dortmund-bus mogelijk werk van neonazi-terroristen, wilden aanzetten tot haat tegen...

Aanslag op Dortmund-bus mogelijk werk van neonazi-terroristen, wilden aanzetten tot haat tegen moslims

De aanslag op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund, die aanvankelijk werd toegeschreven aan ISIS, zou mogelijk het werk geweest zijn van Duitse neonazi’s die wilden aanzetten tot haat tegen moslims.

Advertentie

Na de terreuraanslag op de spelersbus van Dortmund, waarbij geen dodelijke slachtoffer is gevallen, heeft de politie het terreuralarm verhoogd en is men alerter op evenementen die drukbezocht worden. Uit een politiebron zou blijken dat de aanslag mogelijk is gepleegd door neonazi-terroristen.

Volgens de Duitse politie werd er bij de terreuraanslag military-grade explosieven gebruikt, vermoedelijk door extreemrechtse terroristen in plaats van, zoals eerder werd vermoed, ISIS-terroristen. De pijpbommen, die waren gevuld met scherven, verwondden de Spaanse verdediger Marc Bartra en een politieagent die de bus begeleidde.

Uit een officieel document dat is gelekt naar de krant Die Welt zou blijken dat de terroristen een reactie uit de samenleving wilden ontlokken tegen moslims. Drie brieven die in de buurt werden gevonden, zouden vervalst zijn volgens de onderzoekers.

De explosieven in de pijpbommen, die gevuld waren met granaatscherven, zijn mogelijk afkomstig uit de inventaris van het (Duitse, red.) leger. Dat onderzoeken we nog steeds,” verklaarde een politiebron tegenover Die Welt.

Volgens veiligheidsexperts zouden de brieven die werden gevonden vlakbij de bus, geschreven zijn door iemand wiens moedertaal Duits is en die er bewuste taalfouten in heeft verwerkt om voor te doen komen dat het een brief is van iemand die Duits als tweede taal heeft.