Home Nieuws Aanslag luchthaven Istanbul gepleegd door ISIS, dodental opgelopen naar 28

Aanslag luchthaven Istanbul gepleegd door ISIS, dodental opgelopen naar 28

Bij een terreuraanslag op de internationale luchthaven Atatürk in Istanbul zijn dinsdagavond ten minste 28 doden en 60 gewonden gevallen. Volgens bronnen binnen de politie zou de aanslag gepleegd zijn door de terreurbeweging ISIS, melden Turkse media.

Advertentie

Bij de aanslag waren twee zware achtereenvolgende explosies en geweervuur te horen volgens ooggetuigen. De explosies vonden plaats bij de ingang van de terminal voor internationale vluchten, volgens de eerste berichten.

Volgens de gouverneur van Istanbul, Vasip Şahin, werd aanvankelijk gedacht dat het om twee zelfmoordterroristen ging, maar zouden er drie zelfmoordterroristen bij de aanslag betrokken zijn geweest.

Volgens een woordvoerder die op basis van anonimiteit met de Turkse krant Sabah heeft gesproken, zou veiligheidspersoneel de verdachten in het oog hebben gekregen voordat ze de terminal binnen konden gaan en openden het vuur op ze om hen te neutraliseren. De twee zouden het vuur beantwoord hebben door op een menigte te schieten en zich kort daarna op te blazen. Eén van de terroristen blies zichzelf op na neer te zijn geschoten door veiligheidspersoneel in een op dat moment nagenoeg lege ruimte.

Volgens ooggetuigen zijn 30 ambulances bij de luchthaven gekomen. De gewonden, waaronder ook politieagenten, zijn overgebracht naar het Bakirkoy Staatsziekenhuis.