Home Nieuws 246 aanhoudingen ongeregeldheden Schilderswijk: Jeff Thomas spoorloos

246 aanhoudingen ongeregeldheden Schilderswijk: Jeff Thomas spoorloos

De politie heeft naar aanleiding van de ongeregeldheden in de Schilderswijk 246 personen aangehouden, waaronder 83 minderjarigen.

Advertentie

Eén van de aangehouden personen, Jeff Thomas (27), werd afgelopen maandag om 16:00 uur door een arrestatieteam in burger van 6 tot 8 man met skimaskers op, aangehouden in Amsterdam en meegenomen in een onopvallend busje. De moeder van Thomas weet volgens de laatste berichten nog steeds niet waar haar zoon is of hoe het met hem gaat.

De politie meldt over de aanhoudingen:
“Na de ongeregeldheden in de Schilderswijk werd een rechercheteam, onder leiding van een officier van justitie, samengesteld dat zich bezighoudt met het onderzoek naar gepleegde strafbare feiten. Dit team hield maandag 6 juli om 15.35 uur in Amsterdam een 27-jarige Amsterdammer aan. De Amsterdammer wordt verdacht van opruiing.

Na de rellen in de Schilderswijk hielden agenten op verschillende dagen in totaal 243 verdachten aan waarvan 82 minderjarigen. Met de drie nu aangehouden verdachten komt het totaal uit op 246 verdachten waarvan 83 minderjarigen. Naast deze drie verdachten zitten er nog 13 verdachten vast. Het merendeel van deze verdachten verschijnt volgende week voor de snelrechter.”

Journalist Kevin P. Roberson sprak met de moeder van Jeff Thomas, de man die op klaarlichte dag werd aangehouden in Amsterdam.

 

Beelden van Jeff Thomas tijdens de demonstratie in de Schilderswijk.