Home Nieuws Aanhangers terroristische organisatie PKK vallen Raad van Europa aan

Aanhangers terroristische organisatie PKK vallen Raad van Europa aan

Foto: Twitter / @CoESpokesperson

Sympathisanten van de terroristische organisatie PKK hebben maandag het hoofdkwartier van de Raad van Europa in de Franse stad Straatsburg aangevallen.

Advertentie

Aanhangers van de gewelddadige extreemlinkse terreurbeweging kwamen bijeen om te protesteren tegen de omstandigheden van het gevangenschap van Abdullah Ocalan, het kopstuk van de PKK die een levenslange gevangenisstraf uitzit in een Turkse cel. De bijeenkomst draaide vervolgens uit op gewelddadigheden.

Het hoofdkwartier van de Raad van Europa werd bekogeld met stenen en andere projectielen, de ramen en deuren van het gebouw werden kapotgeslagen en prullenbakken werden in brand gestoken. Ook de politie werd het doelwit van gewelddadigheden. In totaal 43 PKK-aanhangers werden gearresteerd in verband met de aanval op de Raad van Europa. De woordvoerder van de Raad van Europa Daniel Holtgen verklaart dat het geweld en het vandalisme onacceptabel is.

De PKK vindt in veel Europese landen, waaronder Nederland, een veilige haven. Volgens één van de oprichters van de PKK runt de terreurgroep trainingskampen en een eigen belastingdienst in Frankrijk en Nederland, waarmee het terroristische aanslagen financiert. De PKK maakt zich naast zelfmoordaanslagen ook schuldig aan het inzetten van kindsoldaten, etnische zuiveringen, drugs- en mensenhandel, grootschalige fraude en afpersing in Europa en het ombrengen van politieke opponenten, ook onder de Koerdische gemeenschap, en is verantwoordelijk voor de dood van meer dan 40.000 mensen.