Home Nieuws Aanhangers terreurbeweging PKK vallen passagiers Turkish Airlines aan met vlaggenstokken

Aanhangers terreurbeweging PKK vallen passagiers Turkish Airlines aan met vlaggenstokken

Aanhangers van de terreurbeweging PKK hebben in Duitsland passagiers van Turkish Airlines aangevallen op de luchthaven van Hannover.

Advertentie

De terreursympathisanten drongen zich op aan passagiers die stonden te wachten bij een Turkish Airlines check-in balie, maar de passagiers wisten zich te verweren tegen de demonstranten. De Duitse politie zette pepperspray in, maar pas nadat Turkse passagiers zich met succes verweerden tegen aanvallen waarbij PKK-vlaggenstokken als wapens werden gebruikt.

Ook op de Nederlandse luchthaven Schiphol was er een protestactie van sympathisanten van de terreurbeweging PKK. Formeel was de demonstratie op Schiphol niet aangekondigd en zijn volgens de Nederlandse wet symbolen van een terreurbeweging verboden. Toch worden manifestaties van PKK-sympathisanten, onder andere in Rotterdam en Amsterdam, toegestaan door de overheid.

Op beelden die op Twitter zijn gepubliceerd, zijn vlaggen te zien van de terreurbeweging PKK. Een veroordeling voor het verheerlijken van een terreurbeweging zou op basis van deze beelden makkelijk moeten zijn.