Home Nieuws Aanhangers terreurbeweging PKK vallen onschuldig gezin met kinderen in auto aan

Aanhangers terreurbeweging PKK vallen onschuldig gezin met kinderen in auto aan

Aanhangers van de terreurbeweging PKK hebben vrijdag in het Duitse Lebenstedt een gezin in een auto belaagd. Op beelden van de aanval is te zien hoe een groep met symbolen van de gewelddadige terreurbeweging PKK een auto omsingelen en op het voertuig inslaan. In de auto zaten op dat moment doodsbange kinderen.

Advertentie

Ibrahim Yildiz werd in de stad Lebenstedt aangevallen terwijl hij met zijn kinderen in de auto zat.

Een winkeleigenaar die de aanval zag plaatsvinden, beschrijft het in zijn eigen woorden:
Terwijl ongeveer 600 PYD/PKK sympathisanten demonstreerden in het centrum, vielen ze Ibrahim Yildiz aan toen hij met zijn auto voorbij reed. Er waren kinderen in de auto. Ze waren erg bang“.

Beelden laten een agressieve meute zien met vlaggen van de verboden terreurorganisatie PKK, terwijl ze scheldend op de auto slaan met stokken“. De auto was zwaar gehavend, maar de inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Duitsland heeft te maken met een golf van geweld door sympathisanten van de terreurbeweging PKK nu Turkije de aanval heeft geopend op de terreurgroep in het Noorden van Syrië. Duitsland kent zo’n 14.000 actieve PKK-sympathisanten. Hoewel het publieke debat wordt beheerst door het PKK-narratief, is de groep in Nederland veel kleiner.

Ook in Amsterdam werden vorige week onschuldige omstanders en twee taxichauffeurs mishandeld bij een demonstratie met symbolen van de terreurgroep PKK. Ondanks een officieel verbod van de terreurgroep stond de Gemeente Amsterdam toe dat er PKK-vlaggen meegedragen mochten worden, terwijl het in 2014 nog Hamas-vlaggen verbood.