Home Nieuws Aanhangers terreurbeweging PKK vallen gezin met baby aan

Aanhangers terreurbeweging PKK vallen gezin met baby aan

Aanhangers van de terroristische organisatie PKK hebben in de Noorse hoofdstad Oslo het auto van een gezin met een baby omsingeld en aangevallen. De familie werd ontzet door de Noorse politie.

Advertentie

Het gezin met Turkse roots was onderweg van een demonstratie voor de Turkse ambassade in Oslo naar huis, toen een groep aanhangers van de terreurorganisatie PKK de auto probeerde aan te houden, omsingelde en op de auto begon in te slaan.

Op videobeelden is te zien dat ze met voorwerpen in beginnen te slaan op de auto, terwijl het gezin de baby probeert gerust te stellen door te zeggen dat de mensen een spelletje aan het spelen zijn. De Noorse politie weet het gezin uiteindelijk te ontzetten uit de klauwen van de gewelddadige menigte. Twee PKK-aanhangers werden aangehouden.

Elders in de stad vielen PKK-aanhangers mensen van Turkse komaf aan die in een café zaten. Ook daar greep de politie in en arresteerde 7 terreursympathisanten. Overal in Europa worden op directieven van de PKK manifestaties gehouden door sympathisanten van de terreurbeweging, die op luchthavens en in belangrijke steden bijeenkomen. Daarbij worden regelmatig mensen van Turkse komaf mishandeld en Turkse bedrijven en instellingen aangevallen. De mishandeling van het gezin in Oslo is niet een nieuw fenomeen. In Duitsland vond vorig jaar hetzelfde plaats met een gezin in Lebenstedt. Ook zijn ontkwamen op het nippertje aan een agressieve menigte terreursympathisanten.

Aanhangers terreurbeweging PKK vallen onschuldig gezin met kinderen in auto aan