Home Nieuws Aanhangers terreurbeweging PKK vallen CHP-bijeenkomst binnen

Aanhangers terreurbeweging PKK vallen CHP-bijeenkomst binnen

Aanhangers van de terroristische organisatie PKK, hebben een bijeenkomst van de Turkse oppositiepartij CHP in Zwitserland verstoord. De terreursympathisanten vielen de bijeenkomst binnen met symbolen van de YPG, de Syrische tak van de terreurorganisatie PKK.

Advertentie

Zij vinden dat de CHP zich moet uitspreken tegen de militaire operatie in noordoost Syrië tegen de terreurbeweging PKK, omdat de CHP naar eigen zeggen grote steden in Turkije heeft veroverd met hulp van hun achterban. Ook herhalen ze de al langere tijd ontkrachte nepnieuws dat Turkije chemische wapens zou hebben gebruikt. Turkije heeft geen chemische wapens in haar arsenaal, wat bevestigd is door zowel de Wereldgezondheidsorganisatie WHO en de VN.

De PKK-aanhangers vervloeken de Turkse oppositiepartij CHP vanwege haar steun aan de Turkse militaire operatie tegen de PKK in Syrië en zeggen dat de steden die de CHP dankzij hen heeft gewonnen, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya en Mersin, “haram moge zijn” voor de partij. Aan de vergadering namen naar verluidt ook de voorzitter van de Istanbul-afdeling van de CHP, Canan Kaftancioglu, en parlementslid Engin Erkoç deel.