Home Nieuws Aanhanger terreurorganisatie PKK bedreigt politicus in België met vuurwapen en lost schoten

Aanhanger terreurorganisatie PKK bedreigt politicus in België met vuurwapen en lost schoten

Een aanhanger van de terreurorganisatie PKK heeft woensdagavond de politicus Ahmet Koç bedreigt met een vuurwapen en schoten gelost.

Advertentie

Belgische media melden dat er omstreeks 22.30 uur drie schoten gelost zijn in de Brugstraat in Beringen. Hoewel de identiteit van de schutter bekend is, heeft de politie nog geen aanhouding verricht.

Koç plaatste vandaag op zijn Facebookprofiel dat hij is bedreigd met een vuurwapen door een sympathisant van de terreurgroep PKK. Hij zegt dat het komt doordat hij samen met anderen een onafhankelijke partij in België aan het opzetten is.

Koç werd in augustus 2016 uit de SP.A gezet, nadat hij zich tegen de coup in Turkije verzette.

Volgens verklaringen van één van de oprichters van de terreurgroep PKK, is de terreurorganisatie, zeer actief in Europa en ziet het de EU als haar achtertuin: “Europa is de achtertuin van de [terreurbeweging] PKK. Het is hun bron van inkomsten. De PKK heeft een illegale belastingdienst hier, die gedwongen bedragen aftroggelt van Koerdische zakenlui en ondernemers. Als je hier bij toeval een kleine ondernemer bent, dan word je verplicht om deze belasting te betalen”. 

Uit een rapport van Europol blijkt ook dat de EU blijft dienen als een gebied voor financiering, logistiek, toevluchtsoord en inkoop voor terroristische groeperingen die hun belangrijkste activiteiten uitoefenen buiten Europa: “Dit geldt in het bijzonder, maar niet uitsluitend voor de Turkse terroristische groeperingen PKK en DHKP / C, waarvan de belangrijkste operationele activiteiten niet gericht zijn tegen de EU of EU-belangen. Er wordt gesuggereerd dat de PKK haar opleidingsactiviteiten in Europa vooral coördineert via het in België gevestigde Mesopotamia Social Sciences Research Academy. Trainees voegen zich doorgaans bij de gewapende tak van de PKK, de Hezen Parastine Gele (HPG), die opereert vanuit kampen in Noord-Irak. In 2013 heeft een Deense rechtbank een boete opgelegd aan Mosopotamia Broadcasts – die uitzendingen verzorgde voor Roj TV, MMC en Nuce TV- nadat vast is komen te staan dat het financiële steun ontving van de PKK. Het bedrijf werd veroordeeld voor het verheerlijken van terrorisme en daarmee zijn ook de uitzendrechten ingetrokken”. In België manipuleerde de terreurorganisatie elektriciteitsmeters om mensen in de Koerdische gemeenschap geld af te troggelen door de illegaal gegenereerde besparingen af te dragen aan de PKK. Aanzienlijke bedragen werden via deze methode verkregen en overgemaakt ter ondersteuning van de PKK.

Koç verklaart tegenover DutchTurks, dat hij aangifte heeft gedaan van de bedreiging bij de politie.