Home Nieuws 92e verjaardag Republiek Turkije bij Mausoleum Atatürk

92e verjaardag Republiek Turkije bij Mausoleum Atatürk

Turkse regeringsleiders hebben donderdag de 92e verjaardag van de Republiek Turkije herdacht met een officiële ceremonie in het Mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk.

Advertentie

Regeringsleiders en hoge ambtenaren, waaronder president Recep Tayyip Erdoğan en minister-president Ahmet Davutoğlu, maar ook ministers, leiders van politieke partijen en militaire functionarissen legden een krans bij het Mausoleum en hielden 1 minuut stilte.

President Erdoğan schreef in het Mausoleum Boek (Şeref Defteri) en benadrukte de vastberadenheid om de eenheid en territoriale integriteit van de Turkse staat te waarborgen.

“We zijn blij de 92e verjaardag van de Republiek Turkije te hebben bereikt, uitgeroepen door het Grote Nationale Assemblee van Turkije. We vieren de 92e verjaardag van de Republiek tijdens de historische ontwikkelingen die plaatsvinden in onze regio. Ik zou graag van deze gelegenheid gebruik maken nogmaals te benadrukken: we zijn vastbesloten om onze republiek te behouden op het principe van één natie, één vaderland, één vlag en een staat,” schreef President Erdogan in het Mausoleum boek.