Home Opinie 7× redenen om deze zomer naar Turkije op vakantie te gaan

7× redenen om deze zomer naar Turkije op vakantie te gaan

In dit artikel vertel ik jou waarom jij deze zomer naar Turkije op vakantie moet gaan! Ik ben gek op het land Turkije en ik wil dat veel meer mensen dit prachtige land gaan ontdekken. Herken jij je in deze redenen? Mocht je overigens nog twijfelen over een vakantie naar Turkije.. Door dit artikel te lezen ben je zo om, dat beloof ik!

Advertentie

De mensen zijn er supervriendelijk!

De Turkse bevolking is enorm gastvrij! Omdat je best veel negatieve kanten van Turkije leest tegenwoordig wilde ik dit punt absoluut op nummer één zetten! Het Turkse volk zal je zonder twijfel met open armen ontvangen! Of je nou de weg kwijt bent, of je wil meer te weten komen over het prachtige land: de Turken reiken je met veel plezier een helpende hand. Wees ook niet verbaasd als je vaak zomaar thee of eten wordt aangeboden. Neem dit vooral aan!

Het eten is verrukkelijk


Wie er ooit is geweest, gaat het sowieso beamen: het eten is zo verrukkelijk dat je het uitschreeuwt van genot! Zeker als je fan bent van verse, lokale producten en een combinatie van de mediterrane en oosterse keuken. En wat te denken van de heerlijke dessertjes! Ja, het beste eten vindt je toch echt in Turkije!

Het is goedkoop

Het leven in Turkije is allesbehalve duur. Een vakantie in Turkije is dus ideaal voor wie houdt van low budget tripjes.

De Turkse stranden

Turkije is de perfecte bestemming voor zonnebaders. Dat is ook niet zo gek voor een land met een kustlijn die langer is dan 6500 kilometer. Absolute toppers zijn onder andere Bodrum, Alanya, Marmaris en Antalya.

De zon

In Turkije schijnt de zon bijna altijd! Merhaba mooi kleurtje! Maar niet vergeten te smeren hé!

De vele bezienswaardigheden die Turkije te bieden heeft

Het land Turkije zit vol met bezienswaardigheden. Kijk eens naar deze drie fantastische bezienswaardigheden, of deze mooie bezienswaardigheden in Alanya. Elke plek in Turkije heeft wel iets te bieden. Turkije is daarom ook veel te mooi om de hele dag in je hotel te zitten. Mijn tip: zorg dat je een hotel kiest met een mooie uitvalsbasis om dit prachtige land te ontdekken!

De beste thee drink je in Turkije

We hadden het er in het eerste punt al even over.. de Turkse thee. By far de beste thee die ik ooit gedronken heb. Wist jij dat je de Turkse thee ook heel makkelijk zelf kan maken?

Wat is voor jou de reden om op vakantie te gaan naar Turkije?

Larissa is 24 jaar oud en is sinds november 2017 voor de liefde geëmigreerd naar Turkije. Ze schrijft over het leven als vrouw in Turkije en over hoe het is om een relatie te hebben met een Turkse moslim. Larissa heeft een eigen BLOG, een Facebookpagina en is te volgen via Twitter.