Home Opinie 73% van Nederlanders wil vervolging Geert Wilders

73% van Nederlanders wil vervolging Geert Wilders

Op een onlangs gehouden poll onder ruim 3.000 Nederlanders over de vraag of PVV-kopstuk Geert Wilders vervolgd moet worden voor discriminatie en haatzaaien, antwoordt 73% van de ondervraagden positief.

Advertentie

Zij vinden dat de, door de rechts-extremistist David Horowitz gesponsorde Geert Wilders, vervolgd moet worden voor zijn discriminerende en polariserende uitspraken.

In de peiling, gehouden onder 3.011 Nederlanders, vinden 2.210 ondervraagden dat Wilders vervolgd moet worden, terwijl 368 mensen, zo’n 12% van de ondervraagden, er tegen zijn. 326 (11%) van de ondervraagden zegt Geert Wilders niet te kennen, terwijl 107 mensen (4%) geen mening heeft over de kwestie.

De antidemocratische extreemrechtse partij van alleenheerser Geert Wilders is in de meest recente peilingen even groot als de VVD en PvdA tezamen en is daarmee de allergrootste partij van Nederland, mochten er nu verkiezingen komen.

Wilders’ meest recente oproep aan zijn achterban om in verzet te komen, heeft geleid tot een golf van terreur op vluchtelingenopvangcentra en mensen en instanties die zich solidair opstellen met vluchtelingen.

Geert Wilders Peiling

De verrechtsing van het politieke discours vindt ook weerklank in de media. Waar het eerst “not done” was om openlijke neonazi’s een podium te geven, waren we recentelijk getuige van een televisieoptreden van Constant Kusters, leider van de NVU, bij de talkshow Pauw en zagen we de extreemrechtse Wim van Rooy, woordvoerder van Pegida, zondag aanschuiven bij Buitenhof om te betogen dat islam een ideologie is en geen religie.