Home Nieuws 705 PKK-terroristen uitgeschakeld, waaronder vijf Snipers

705 PKK-terroristen uitgeschakeld, waaronder vijf Snipers

Turkse veiligheidsdiensten hebben met precisie-operaties in Sur en Cizre vijf sluipschutters van de terreurbeweging PKK gedood, die veel schade hebben toegebracht aan veiligheidsoperaties in de regio. In totaal zijn er bij veiligheidsoperaties in het zuidoosten van Turkije 705 PKK-terroristen gedood.

Advertentie

In operaties uitgevoerd in coördinatie met speciaal opgeleide Turkse commando’s en special operaties politie, zijn vijf sluipschutters, waaronder twee vrouwelijke, gedood. Het Turkse leger ontving informatie over 13 PKK sluipschutters die actief zijn in Turkije, nadat ze bij de belegering van Ayn al-Arab (Kobani) vorig jaar door ISIS, naar Turkije vluchtten.

PKK sluipschutters bewapend met “Kanas” geweren, vooral bekend als de Russische Dragunov geweer die ook door de terreurbeweging YPG wordt gebruikt, vormen een groot gevaar voor veiligheidsdiensten.

Volgens het inlichtingenrapport zouden 8 sluipschutters in Sur, drie in Cizre en twee in Silopi aanwezig zijn.

De operaties waarin vijf sluipschutters zijn gedood, zijn uitgevoerd in coördinatie met “Bordo Bereli” commando’s en speciale teams van de Turkse politie, in huizen die werden gebruikt als terreurcellen door de PKK.

Er zijn nog steeds zes sluipschutters in Sur en twee anderen in Cizre. Volgens militaire bronnen gaan de operaties onverminderd door om de steden schoon te vegen van sluipschutters. Tot dusver hebben PKK sluipschutters in totaal 23 veiligheidstroepen vermoord en zijn burgers, medisch personeel, ambulancepersoneel en graafmachine bestuurders doelbewust beschoten. Ten minste 11 burgers zijn omgekomen bij dergelijke aanvallen.

Vanaf 20 januari zijn er in drie dagen tijd bij veiligheidsoperaties in het zuidoosten van Turkije 97 terroristen gedood. In totaal zijn er nu 705 PKK terroristen gedood bij operaties in het zuidoosten van Turkije.