Home Nieuws 6 Palestijnen dood, 900 gewond door Israëlisch bezettingsleger

6 Palestijnen dood, 900 gewond door Israëlisch bezettingsleger

Zes Palestijnen zijn vermoord en 60 anderen raakten gewond toen Israëlische militairen het vuur openden op een vreedzame demonstratie vlakbij de grenspost van Khan Younis ten Oosten van Gaza-stad vrijdag.

Advertentie

Het Ministerie van Volkgezondheid in Gaza gaf in een verklaring aan dat Shadi Hussam Dawla (20), Ahmad al-Harbawi (20) en Abed al-Wahidi (20) werden doodgeschoten ten oosten van de al-Shujaiyeh buurt.

Muhammed al-Raqeb (15) en Ziad Nabil Sharaf (20) werden vermoord door geweervuur van Israëlische troepen vlakbij Khan Younis, terwijl Adnan Moussa Abu Elayyan (22) in hetzelfde gebied dodelijk werd getroffen in het hoofd.

Ten minste 60 andere Palestijnen raakten gewond, waarvan 10 in kritieke toestand verkeren volgens een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza, Ashraf al-Qidra.

In de Israëlische stad Dimona, stak een Israëlische tiener in op vier Palestijnse Bedoeïenen die voor een lokale gemeente werken. Twee van hen raakten ernstig gewond. Een Palestijn werd beschoten en vermoord bij de illegale joodse nederzetting Kiryat Arba, terwijl meerdere Israëlische bezettingstroepen in Afula een zwangere Palestijnse vrouw neerschoten van korte afstand.

In de afgelopen zeven dagen zijn minstens 900 Palestijnen gewond geraakt.