Home Nieuws 40 miljoen Russen houden Nucleaire Oorlog oefening

40 miljoen Russen houden Nucleaire Oorlog oefening

Russische autoriteiten houden deze week een gigantische training waar 40 miljoen Russen bij betrokken zijn. De oefening komt te midden van verhoogde spanningen tussen de VS en Rusland nadat besprekingen over Syrië op een einde kwamen.

Advertentie

De oefening, die vier dagen zal duren, is dinsdag begonnen. Aan de oefening, waarbij 40 miljoen Russische burgers betrokken zijn, nemen 200.000 reddingswerkers en 50.000 voertuigen deel. De oefening is vooral bedoeld om de Russische burgerverdediging paraat te houden in het geval er een nucleaire oorlog uitbreekt.

Onze prioriteit tijdens de oefening is om evacuaties van de burgerbevolking uit potentiële risicogebieden te trainen,” verklaart de minister van noodsituaties Vladimir Puchkov tegen het persbureau Interfax.

Volgens de minister is de oefening bedoeld om de coördinatie tussen federale, regionale en lokale overheden, de haalbaarheid van rampenplannen voor noodgevallen, de toestand van de burgerbeschermingsinfrastructuur zoals schuilplaatsen en noodvoorraden, en andere aspecten van het systeem, te testen. De nooddiensten zullen naar verwachting suggesties voorstellen om de potentie van de Russische burgerbescherming te verhogen.

Oefeningen zoals deze worden sinds 2012 ieder jaar op 4 oktober, op de Dag van de Burgerverdediging, gehouden in Rusland. Bij de oefening van dit jaar zijn 40 miljoen Russen betrokken, terwijl er bij de oefening in 2013 meer dan 60 miljoen Russen betrokken waren.

RT / DutchTurks