Home Nieuws Eén Turk onder slachtoffers Germanwings vliegtuigcrash

Eén Turk onder slachtoffers Germanwings vliegtuigcrash

Eén van de in totaal 150 passagiers aan boord van het Germanwings toestel dat vandaag neerstortte in Zuid-Frankrijk was van Turkse komaf. Het Catalaanse 3/24 nieuws meldde eerder dat er 39 Turken zouden zijn omgekomen bij de crash. Het toestel was op weg van Barcelona naar Düsseldorf.

Advertentie

Het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken ontkende de eerdere berichtgeving van het Catalaanse 3/24 waarin werd beweerd dat er 39 Turken aan boord van het toestel zaten en zei in een verklaring dat het ging om één Duitse passagier van Turkse komaf. Het zou gaan om Muradiye Lohmann die op stoel 7A zat. Muradiye Çelik -zoals ze met haar meisjesnaam heet- zou in 2001 getrouwd zijn en de achternaam van haar echtgenoot hebben aangenomen.

De meeste passagiers die aan boord van het toestel zaten waren studenten. Duitse media melden dat er een Duitse schoolklas van 16-jarigen en twee leraren in het toestel zaten. Ook zou er een 20 jarige Nederlander aan boord zijn geweest.

Volgens Lufthansa zouden 45 passagiers een Spaanse achternaam hebben en zouden er onder de slachtoffers ook twee baby’s zijn.

De Franse President François Hollande kon niet met zekerheid zeggen of er ook Fransen aan boord van de Germanwings vlucht zaten. Hij voegde daaraan toe dat het toestel in een afgelegen en moeilijk bereikbaar gebied is neergestort en dat reddingsteams er alles aan doen om het gebied te bereiken.

Germanwings verklaarde dat er 144 passagiers en 6 bemanningsleden in het vliegtuig waren.

“In het licht van de beschikbare informatie op dit moment kunnen we niet zeggen of er overlevenden zijn of hoeveel het er zouden kunnen zijn,” zei Germanwings directeur Oliver Wagner in een korte verklaring op de Duitse televisie.

“De oorzaak van het ongeluk is op dit moment onbekend,” zei de Franse premier Manuel Valls in een afzonderlijke verklaring.