Home Nieuws 16 jarige Palestijn volgegoten en overgoten met benzine en levend verbrand

16 jarige Palestijn volgegoten en overgoten met benzine en levend verbrand

Mohammed Abu Khdeir
Bethlehem (Ma’an) – Uit een voorlopige autopsierapport blijkt dat de 16-jarige Mohammed Abu Khdeir levend werd verbrand door zijn ontvoerders, dat zei een hoge Palestijnse functionaris vrijdagavond laat.

Advertentie

Roet in longen
Procureur-generaal Mohammed Abd al-Ghani Uweili verklaarde tegenover het Palestijnse persagentschap Ma’an de voorlopige conclusies uit Abu Khdeir’s autopsierapport. Uit dat rapport is naar voren gekomen dat hij roet in zijn longen en luchtwegen heeft, wat erop duidt dat hij nog leefde en ademde terwijl hij werd verbrand. Uit andere Palestijnse bronnen zou blijken dat Mohammed is geforceerd om benzine te drinken, vervolgens overgoten is met nog meer benzine en levend verbrand.

Hoofdwond
Abu Khdeir had ook een hoofdwond, maar hij overleed aan de gevolgen van de brand, aldus Uweili. Een uiteindelijke autopsierapport zal later vrijgegeven worden, voegde hij eraan toe. De autopsie was uitgevoerd door het Abu Kabir Forensisch Instituut in Israel met aanwezigheid van de Palestijnse lijkschouwer Dr. Sabir al-Aloul, de directeur van het Instituut voor Forensische Geneeskunde aan de Al-Quds Universiteit.

Moord als vergelding
De Palestijnen zeggen dat Rechts-extremistische Israëliërs Abu Khdeir hebben ontvoerd en vermoord, wiens verkoolde lijk op woensdagochtend werd teruggevonden in een bos bij West-Jeruzalem.
De moord lijkt op een wraakaanval als reactie op de moord van drie Israëlische tieners uit een illegale nederzetting op de Westelijke Jordaanoever, die een dag eerder waren begraven.