Home Opinie 10.000 extreemrechtsen demonstreren tegen moslims in Duitsland

10.000 extreemrechtsen demonstreren tegen moslims in Duitsland

In de Oost-Duitse stad Dresden werd afgelopen maandag een grote demonstratie gehouden tegen moslims met slogans als “Wir sind das Volk”. In Nederland snurkt men verder.

Advertentie

De demonstratie was een initiatief van de groep genaamd ‘Patriottistische Europeanen Tegen de Islamisering van het Avondland‘ samen met
Hooligans Gegen Salafisten‘. Beiden presenteren zich met het stemmige nazi-palet zwart, rood en wit. Ze hebben de afgelopen twee maanden al zeven dergelijke betogingen “tegen islamisering” georganiseerd in Keulen, Hannover, Kassel en Chemnitz. De eerste demo trok slechts 200 deelnemers, maar de aanhang groeit snel. Afgelopen maandag gingen naar schatting 8000 tot 10.000 extreemrechtsen de straat op in Dresden.

WalterTweet

Heugelijk is het feit dat het aantal tegendemonstranten ongeveer gelijk is. In Dresden telde men er 9000, met o.a. studentenorganisaties, politieke partijen en ook een gedeelte van de Joodse gemeenschap. Maar daar waar zelfs de New York Times van over de oceaan uitgebreid bericht over het gebeuren, moeten we het in buurland Nederland doen met één klein berichtje in het Nederlands Dagblad. Geenstijl schrijft er niet verrassend instemmend over – maar dat is geen serieus
nieuwsmedium.

De vraag is natuurlijk: waarom worden deze demonstraties zo massaal verzwegen in de Nederlandse mainstream media? Ik kan me ook voorstellen, wanneer de demonstaties niet tegen moslims gericht zouden zijn, maar tegen christenen of joden, dat de wereld, met Nederland voorop, op zijn kop zou staan.