Home Nieuws Turkse minister van justitie roept OM op om verheerlijking terrorisme aan te...

Turkse minister van justitie roept OM op om verheerlijking terrorisme aan te pakken

DELEN

De Turkse minister van justitie Bekir Bozdag zegt dat verheerlijking van terreur en terreurgroepen of het steunen van hen die dat doen, een misdrijf is die niet straffeloos zal blijven, en heeft het Turkse Openbaar Ministerie opgeroepen om die zaken actief op te pakken.

Bozdag zegt dat het verheerlijken van terreur en terreurgroepen onder het Turkse strafrecht vallen en dat mensen die zich hieraan schuldig maken, bij voldoende bewijs van hun schuld strafrechtelijk vervolgd moeten worden door het Turkse OM.

STELLING: Mensen die (via sociale media) terreurdaden, terreurgroepen of terroristen steunen of verheerlijken moeten vervolgd worden.

View Results

Laden ... Laden ...

Justitieminister Bozdag zegt via Twitter het volgende:

Het oprichten of besturen van een terreurorganisatie, lidmaatschap van een terreurorganisatie, het plegen van misdrijven uit naam van een terreurbeweging, het verheerlijken van de terreurdaad en de terrorist, het propageren van terreur of het maken van propaganda voor een terreurbeweging, het aanzetten tot misdrijven en provoceren om geen gehoor te geven aan wetten, het beangstigen van de bevolking door middel van dreigementen, haat en vijandschap en discriminatie, zijn in strijd met Turkse wetgeving waarop strafrechtelijke sancties staan. Hetgeen geschreven, gezegd of anderszins gepost via sociale media voor en na terreuraanslagen, waarbij terreur, terreurgroepen, terroristen of terreuraanslagen worden verheerlijkt en ondersteund, is in strijd met onze wetten. Het is de plicht van onze officieren van justitie om deze misdaden te onderzoeken, en in het geval van sluitend bewijs, over te gaan tot vervolging“, aldus Bozdag.