Home Nieuws Turkse Duitser voorkwam ergere bloedbad in Hamburg door messentrekker naar grond te...

Turkse Duitser voorkwam ergere bloedbad in Hamburg door messentrekker naar grond te werken

DELEN

De Turkse Duitser Ömer Ünlü voorkwam afgelopen weekend een ergere bloedbad in Hamburg, waar de 26-jarige Ahmad A. uit de Verenigde Arabische Emiraten wild om zich heen begon te steken. Bij de aanval kwam 1 persoon om het leven en raakten vijf anderen gewond. De Turkse Duitser Ömer Ünlü voorkwam samen met enkele anderen een grotere bloedbad door de terrorist naar de grond te werken.

Volgens de wethouder van Hamburg zou Ahmad A. iemand zijn met mentale problemen. De 26-jarige Ahmad A. stak met een keukenmes van 20 centimeter om zich heen in een supermarkt in Hamburg. Daarbij kwam een 50-jarige man om het leven.

Onder de omstanders die de aanval zagen gebeuren, was ook de 35-jarige Turkse Duitser Ömer Ünlü. Hij twijfelde geen moment en greep samen met enkele anderen stoelen waarmee ze de aanvaller naar de grond wilden werken. Uiteindelijk lukte het Ömer en de anderen om de man in bedwang te houden.

Volgens de Duitse politie komt de man uit de Verenigde Arabische Emiraten en was hij reeds een bekende van de politie vanwege zijn radicalisering, gecombineerd met drugsgebruik en een zwakke psyche. Ahmad A. was tevens een uitgeprocedeerde vluchteling.

Bekijk de beelden hieronder: