Home Nieuws Turken komen met ludieke tegenactie na oproep moordlustige Duitsers om Erdogan te...

Turken komen met ludieke tegenactie na oproep moordlustige Duitsers om Erdogan te vermoorden

DELEN

Na de door het Duitse regime gefinancierde campagne waarbij een auto werd geplaatst in Berlijn met een afbeelding van de Turkse president Erdogan met het bijschrift “Dood de dictatuur en win deze auto”, zijn Turken met een ludieke tegenactie gekomen. Wie een nacht met Angela Merkel doorbrengt wint een heuse Hummer.

De oproep van de actiegroep Zentrum Für Politische Schönheit (ZPS), die aanzet tot een politieke moord, is naar eigen zeggen gefinancierd door de Duitse overheid. Ook verspreidt de groep afbeeldingen van de Turkse president met daarbij de tekst “Erdogani katledin”, wat “Vermoordt Erdogan” in het Turks betekent.

Turken zijn na die oproep van de moordlustige Duitsers met een ludieke tegenactie gekomen waarbij je een Hummer kunt winnen als je een nacht met Angela Merkel doorbrengt. Op de Hummer is een afbeelding van de Duitse bondskanselier Angela Merkel te zien in Nazi-uniform. De tegenactie is opgezet door Seyhan Soylu, die bekendstaat als manager van tientallen Turkse beroemdheden.

Soylu zegt in een verklaring over haar tegenactie dat de mensenrechten in Turkije op een hoger niveau zijn dan in Duitsland en voegt daaraan toe “Deze respectloze actie van de Duitsers is tegen de leider van dit land. Wij geven een auto aan de persoon die een nacht met Merkel kan verdragen. Iedereen moet dit goed onthouden: wie zijn tong uitsteekt naar Recep Tayyip Erdogan, steekt zijn tong uit naar de leider van dit land. Ik heb nog nooit in mijn leven op Recep Tayyip Erdogan gestemd, maar als ons moederland in het geding is, is al het andere een verwaarloosbaar detail”.