Home Nieuws Rechtsextremist Wilders voelt zich bedreigd door ironische tweet van 22-jarige columniste

Rechtsextremist Wilders voelt zich bedreigd door ironische tweet van 22-jarige columniste

DELEN

Geert Wilders, kopstuk van de extreemrechtse partij PVV, zegt op Twitter dat hij aangifte gaat doen tegen de 22-jarige columniste Anne Fleur Dekker, die sinds ruim een week doodsbedreigingen ontvangt van Wilders- en Baudet-aanhangers. DutchTurks heeft een deel van die bedreigingen mogen inzien.

Columnist Anne Fleur Dekker reageerde in 2016 op een Tweet van een neonazi die medestanders zocht om stenen te gooien naar een moskee in Beringen. De oproep van de vrouw die schreef “Ik ben op zoek naar mensen die samen met mij stenen willen gaan gooien naar de moskee van Beringen. Minstens 500 mensen als ludieke reactie op het radicaal moslimgeweld van de afgelopen nachten. Datum en tijd worden later vastgelegd :D”, leidde tot weinig ophef. Dekker reageerde daarop met de tweet “Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een “Ludieke” actie”.

Dagelijks standaard, een rechtse fakenews-blog, ging na het teleurstellende verkiezingsresultaat van de PVV met het verhaal aan de haal. Het had effect. Anne Fleur Dekker dook na een stortvloed van doodsbedreigingen onder op een schuiladres.

Haar ironische tweet, die uit zijn verband wordt gerukt, wordt nu ook door Geert Wilders gebruikt om de columnist verder op te jagen.

“Ik was in de veronderstelling dat we in een land leefden waarin je alles kon zeggen en schrijven, zonder dat je hoefde te vrezen voor je leven. De afgelopen dagen bewezen voor mij het keiharde tegendeel,” verklaarde de columnist eerder aan DutchTurks.