Home Nieuws Rechter wijst eis DENK af, DENK moet Sylvana Simons achterstallig loon betalen

Rechter wijst eis DENK af, DENK moet Sylvana Simons achterstallig loon betalen

DELEN
Foto: Sylvana Simons en DENK in betere tijden.

De kantonrechter heeft maandag besloten dat Sylvana Simons geen schadevergoeding hoeft te betalen aan DENK. De rechter oordeelt dat er geen sprake was van een contractbreuk en schending van de geheimhoudingsplicht door de voormalige TMF-veejay en ex-DENK’er.

DENK eiste een schadevergoeding van 60.000 EURO van Simons, die in dienst was van Stichting Ondersteuning Groep Kuzu/Öztürk, wegens contractbreuk en schending van de geheimhoudingsplicht.

Volgens de kantonrechter was er echter geen sprake van contractbreuk en was het oprichten van Artikel1 niet persé in strijd met goed werknemerschap.

De rechter oordeelt dat Simons nooit haar arbeidsovereenkomst heeft opgezegd en dat de stichting achter DENK haar daarna onterecht ontslagen zou hebben. DENK zou Simons nog een bedrag van 5000 EURO moeten doorbetalen. DENK bestrijdt die zienswijze in een verklaring en zegt dat Simons reeds afscheid had genomen. Een woordvoerder van DENK noemt het een “Hele bizarre situatie”.

“Mevrouw Simons vertrok dus bij DENK, nam afscheid van haar collega’s en kwam niet meer werken, maar wilde naar eigen zeggen dus toch haar werkzaamheden als communicatieadviseur Bij Stichting Ondersteuning Groep Kuzu/Ozturk voortzetten. Onbegrijpelijk is dat. Wat ons betreft heeft mevrouw Simons met haar uitlatingen en gedragingen wel degelijk haar arbeidsovereenkomst beëindigd. Zij heeft pas de draai gemaakt dat dat niet zo zou zijn, nadat zij met de gevolgen van die beëindiging werd geconfronteerd”, aldus een verklaring van DENK.

DENK zegt dat het opvallend is dat de rechter in het geheel niet is ingegaan op enkele stellingen van de Stichting: “Zo motiveert de rechter in zijn uitspraak niet waarom hij geen oordeel velt over het feit dat mevrouw Simons afscheid had genomen van haar collega’s en dat zij na haar e-mail niet meer op haar werk was verschenen. Ter zitting kon mevrouw Simons deze vragen ook niet beantwoorden. Het is onbegrijpelijk dat de rechter dit niet heeft meegewogen en zich hier ook niet over heeft uitgelaten. Op advies van onze juristen zal daarom tegen deze uitspraak in beroep worden gegaan.”

Voormalig DENK-campagneleider Ian van der Kooye, die samen met Sylvana Simons naar Artikel 1 vertrok moet wel een bedrag van 4000 EURO bruto betalen aan DENK, omdat hij zich niet heeft gehouden aan zijn opzegtermijn. DENK eiste 40.000 EURO schadevergoeding van der Kooye.

Lees de gehele uitspraak HIER.