Home Nieuws PKK-terroristen die leraar Necmettin (23) vermoordden onschadelijk gemaakt

PKK-terroristen die leraar Necmettin (23) vermoordden onschadelijk gemaakt

DELEN

PKK-terroristen die leraar Necmettin Yilmaz (23) hebben vermoord, zijn met een gewapende onbemande drone onschadelijk gemaakt in Tunceli. Het gaat om zes terroristen die zich in de omgeving van Nazimiye ophielden met zware wapens. Necmettin Yilmaz is de 177e leerkracht die om het leven is gebracht door de terreurbeweging. Aybuke Yalcin (22) was in juni nog het slachtoffer van de PKK.

De PKK-terroristen die leraar Necmettin Yilmaz om het leven brachten zijn met een gewapende drone ontdekt en onschadelijk gemaakt. De terroristen hielden de auto van de jonge leerkracht in juni aan toen hij op weg was naar huis na het uitdelen van rapporten aan zijn leerlingen in Sanliurfa en ontvoerden hem. Zijn auto lieten ze achter doorzeefd met kogels.

Het levenloze lichaam van Yilmaz werd niet veel later teruggevonden. Yilmaz werd onder het toeziend oog van tienduizenden begraven in zijn thuisstad Gumushane-Torul.

Volgens een verklaring van de gouverneur van Tunceli werd op 19 juli bij een droneverkenningsvlucht een groep van zes gewapende terroristen ontdekt in Nazimiye. De groep zou volgens de verklaring van de gouverneur dezelfde zijn die de leraar Necmettin Yilmaz hadden ontvoerd en vermoord, en is onschadelijk gemaakt met de onbemande gewapende drone SIHA (Silahli Insansiz Hava Araci). Bij de berging van de zes lijken werden een M-16 automatisch geweer, 4 Kalashnikov’s, een handvuurwapen, 200 gram C4-explosieven en vier rugzakken met materieel in beslag genomen.

De anti-terreur operaties tegen de PKK in de regio Tunceli duren volgens de verklaring voort.