Home Nieuws Palestijnen naar VN Veiligheidsraad na 6 doden, tientallen gewonden en 400 arrestaties.

Palestijnen naar VN Veiligheidsraad na 6 doden, tientallen gewonden en 400 arrestaties.

DELEN

Palestinian children
De Palestijnse Autoriteit (PA) is officiële procedures begonnen om een aanvraag in te dienen voor een spoedberaad van de VN Veiligheidsraad, om de Israëlische militaire campagne op de Westelijke Jordaanoever/Palestina een halt toe te roepen.

Tirannieke agressie
De PA heeft de campagne, waarbij het Israëlische  bezettingsleger 5 Palestijnen heeft doodgeschoten, scherp veroordeeld als een “tirannieke agressie en een collectieve afstraffing”, aldus de verklaring.

Verstandelijk beperkte Palestijn ook doodgeschoten
“De Israëlische agressie, die extremen heeft bereikt de afgelopen dagen, heeft geresulteerd in het overlijden van 6 Palestijnen, waaronder jonge kinderen (14) en zelfs een verstandelijk beperkte jongvolwassene. Huizen, instituties, Universiteiten zijn geschonden en honderden Palestijnen die bevrijd waren uit de Israëlische gevangenissen zoals eerder overeengekomen met Israël zijn weer vastgezet onder het valse voorwendsel van de zoektocht naar de drie vermiste kolonisten”

Israël ontkent verantwoordelijkheid dood man
Vijf Palestijnen zijn vermoord met Israëlische kogels, meer dan 400 zijn er gearresteerd en tientallen mensen zijn gewond geraakt tijdens de Israëlische campagne in de zoektocht naar de vermiste tieners van de illegale Israëlische nederzetting Gush Etzion. Een andere Palestijnse man zou overleden zijn door een hartaanval, toen Israëlische soldaten zijn huis binnenvielen. Volgens het Israëlische leger, zou zijn dood niets te maken hebben met de inval.

“Israëlische arrogantie zal ons er niet van weerhouden om te realiseren dat we legitieme nationale rechten en vrijheden en onafhankelijkheid hebben”, aldus de PA verklaring.

Netanyahu blijft stil volgens Abbas
“Wat heeft Netanyahu te zeggen over die Israëlische moorden? Heeft hij het veroordeelt? Kijk naar wat er allemaal is gebeurd op de Westelijke Jordaanoever de afgelopen dagen, het geweld en de vernieling van huizen, is dat te rechtvaardigen?”, zei president Abbas in een interview met de Israëlische krant Haaretz.

Bron: Ma’an News, AFP, Haaretz