Home Nieuws Ouders Diyarbakır eisen kinderen terug van PKK

Ouders Diyarbakır eisen kinderen terug van PKK

DELEN
Diyarbakir mothers
Photo DHA

Een aantal families, uit vele vergelijkbare gevallen zijn in de provincie Diyarbakır begonnen met een hongerstaking. Ze willen hun kinderen terug, die mee zijn gelokt of ontvoert door de terreurbeweging PKK.

“BDP moet ons helpen”
De families hielden een sit-in protest voor het provinciehuis van Diyarbakır en eisen van de politieke tak van de PKK, de BDP, dat zij zich inzetten om hun kinderen vrij te krijgen.

Start hongerstaking
Medewerkers van de provincie hebben de families verwijderd uit het gebied, maar de families zetten hun protest voort aan de overkant van de straat. De families van de meegelokte kinderen hebben het protest twee dagen onderbroken, met de intentie om een hongerstaking te beginnen bij terugkomst. Pas toen zag men dat ook hun tenten waren verwijderd uit het gebied.

Enige wens is onze kinderen terug krijgen
Reşit Koç uit het Hakkari district Şemdinli is naar het protest gekomen om zijn inmiddels 19 jarige dochter Zübeyde Koç terug te krijgen uit handen van de terreurbeweging PKK. “Onze enige wens, is om onze kinderen terug te krijgen. Ze hebben onze tenten, dus nu zijn we hier aan het protesteren in de volle zon. We zijn vastberaden om ons protest voort te zetten”, aldus Koç, die tegelijkertijd regeringsvertegenwoordigers oproept om hen te helpen met deze kwestie.

PKK drogeert en maakt kinderen afhankelijk
De separatistische terreurbeweging PKK staat er bekend om, kinderen te ontvoeren of mee te lokken naar de bergen en ze in te zetten bij aanslagen. De kinderen worden al op vroege leeftijd gedrogeerd en afhankelijk gemaakt van drugs om hun loyaliteit aan de terreurbeweging te waarborgen.