Home Nieuws Oproep tot doden Turkse president Erdogan voor parlementsgebouw Zwitserland in Bern

Oproep tot doden Turkse president Erdogan voor parlementsgebouw Zwitserland in Bern

DELEN

Tijdens de rally van het NEE-kamp voor het referendum over de Turkse Grondwet zijn in de Zwitserse hoofdstad Bern symbolen gezien van de terreurbeweging PKK en een bord met daarop een doodsbedreiging aan het adres van de Turkse president Erdogan.

De rally waar symbolen te zien waren van de terreurbeweging PKK, DHKP-C en de Antifascisten voltrok zich voor het Federale Parlementsgebouw in Bern. Op een bord met daarop een afbeelding van de Turkse president Erdogan stond de tekst “Kill Erdogan“. Ook de Zwitserse Groenen steunden de rally waar 250 mensen op afkwamen.

PKK-symbolen en Ocalan posters waren prominent aanwezig op de rally waar naast de doodsbedreiging op de poster ook slogans werden geroepen als “Terrorist Erdogan” en “Dictator Erdogan“. In tegenstelling tot de EU en VS, beschouwt Zwitserland de terreurgroep PKK niet als terroristisch. Ondanks het Zwitserse binnenlandse veiligheidsrapport waarin wordt gewaarschuwd voor het geweldspotentieel van de PKK.

Turkije heeft een delegatie van de Zwitserse ambassade ontboden om protest aan te tekenen tegen de doodsbedreiging aan het adres van president Erdogan, die te zien was op de manifestatie in Bern voor het Federale parlementsgebouw.