Home Nieuws Mishandelaar journalist Kevin P. Roberson moet voor politierechter verschijnen

Mishandelaar journalist Kevin P. Roberson moet voor politierechter verschijnen

DELEN

De man die op 26 november journalist Kevin P. Roberson mishandelde bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden in Utrecht, moet op 29 maart 2017 voor de politierechter verschijnen. Dat meldt Roberson aan DutchTurks.

De ervaren Nederlands-Amerikaanse journalist werd aangevallen vlak nadat hij zijn livestream startte op zijn kanaal The Roberson Report. Een ongeïdentificeerde witte man benadert hem op de beelden van achteren en slaat hem meermaals op zijn hals en hoofd, voordat hij wegrent.

Volgens Roberson zou de man deel uitmaken van de extreemrechtse en fascistische Nederlandse Volks-Unie (NVU). De politie in Utrecht nam een verklaring op van de aangevallen journalist, maar voerde in eerste instantie geen arrestaties uit. De aanvaller zou zich diezelfde zaterdag nog hebben gemeld bij de politie, nadat beelden van hem via sociale media en diverse websites werden verspreid.

Ook NVJ-secretaris Thomas Bruning sprak zich uit tegen de mishandeling en zei te hopen dat de politie werk zou maken van vervolging.

Roberson wordt al enige tijd bedreigd door extreemrechtse knokploegen in Nederland.