Home Nieuws Miljoenen Turken de straat op om afgeslagen coup in Turkije te herdenken

Miljoenen Turken de straat op om afgeslagen coup in Turkije te herdenken

DELEN

Miljoenen Turken zijn zaterdag de straten opgegaan om de afgeslagen coup van een jaar geleden, op 15 juli 2016, te herdenken.

Een deel van het Fethullahistische Terreurnetwerk FETÖ, die staatsinstellingen zoals Defensie en Justitie hadden geïnfiltreerd, is verantwoordelijk voor de couppoging precies een jaar geleden waarbij meer dan 250 doden vielen en duizenden anderen gewond raakten.

Naast Istanbul en Ankara, gingen er in verschillende steden van Turkije mensen de straten op om de couppoging te herdenken. Het Turkse volk weigerde precies een jaar geleden te zwichten voor het Fethullahistische terreurnetwerk dat zich had genesteld in onderdelen van het leger en poogde om de democratisch gekozen regering van Turkije omver te werpen.

Mensen gingen naast Istanbul en Ankara in onder andere Afyonkarahisar, Aksaray, Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Gumushane, Bayburt, Tokat, Sinop, Kastamonu, Amasya, Sanliurfa, Kilis, Adiyaman, Van, Siirt, Sirnak, Batman, Elazig, Bingol, Denizli, Izmir, Duzce, Kastamonu, Manisa, Antalya en Mugla de straten op.