Home Nieuws Mensen die terreurgroep PKK ondersteunen verliezen Turks paspoort

Mensen die terreurgroep PKK ondersteunen verliezen Turks paspoort

DELEN

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu heeft maatregelen aangekondigd tegen mensen in het buitenland met een Turks paspoort die de terreurbeweging PKK ondersteunen.

Cavusoglu zei dat mensen met een Turks paspoort die in het buitenland wonen en de terreurbeweging PKK steunen, gedenaturaliseerd zullen worden.

Er zijn voorbereidingen gaande voor maatregelen tegen onze burgers in het buitenland die de PKK actief ondersteunen, zoals het afnemen van hun Turkse paspoort. We volgen ze één voor één“, zei Cavusoglu tijdens een interview.

Cavusoglu zei verder: “De VS doet zaken met een terreurbeweging in Syrië, bovendien met een terreurbeweging die zijn bondgenoot tot doelwit heeft“. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken doelde daarmee op de steun van de Amerikanen aan de PKK-gelieerde terreurgroep YPG.

Over de Turkse operaties in Syrië zei Cavusoglu dat de eenheden na de inname van El Bab, op zullen rukken naar Manbij. “Als de PKK een bedreiging vormt voor Tal Afer, dan zullen we zonder twijfel de PKK daar raken. Om onze broeders en zusters daar te beschermen tegen dreigingen van buitenaf hebben we uiteraard allerlei organisatorische voorbereidingen getroffen,” aldus Cavusoglu.