Home Nieuws Kuzu crasht Wilders-feestje bij Rotterdamse Essalam-moskee en kondigt verkiezingsdeelname DENK aan

Kuzu crasht Wilders-feestje bij Rotterdamse Essalam-moskee en kondigt verkiezingsdeelname DENK aan

DELEN

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu heeft het feestje van de extreemrechtse politicus Geert Wilders bij de Essalam-moskee gecrasht om daar aan te kondigen dat DENK deel gaat nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam in maart 2018.

De partijleider van de extreemrechtse PVV kondigde woensdag al aan dat hij zijn plannen voor een PVV-fractie in Rotterdam aan zou kondigen bij de grootste moskee van Nederland, de Essalam moskee in Rotterdam. Tunahan Kuzu en zijn entourage versloeg hem naar die mededeling en kaapte de show van Wilders.

Imam Azzeddine Karrat reageerde eerder dat de koffie en koekjes klaarstaan: “Wij benaderen die actie positief. Wij zorgen in ieder geval dat de koffie en de koekjes klaar staan. En ook warme chocomel, dat past wel bij dit weer”. De nieuwe lijsttrekker van de PVV in Rotterdam, Géza Hegedüs, sloeg die uitnodiging af. “Er moet een einde komen aan de islamisering”, aldus Hegedüs. Terwijl hij wijst naar de moskee zegt hij “Rotterdam moet weer van de Rotterdammers worden. Dit gebouw staat voor de islamisering van Rotterdam. Alle moskeeën in Rotterdam moeten dicht”. DENK-politici sloegen de uitnodiging van de imam niet af en gingen na de aankondiging de moskee binnen.