Home Nieuws Huisarts weigert kinderen medische zorg vanwege hoofddoek moeder

Huisarts weigert kinderen medische zorg vanwege hoofddoek moeder

DELEN

Een witte huisarts uit Den Haag heeft kinderen medische zorg ontzegd nadat ze weigerde onder dwang haar hoofddoek, een niqaab, af te zetten. Dat meldt het Meldpunt Islamofobie.

De huisarts, een witte man van circa 50 jaar oud, zou tegen de vrouw gezegd hebben dat ze haar gezichtssluier af moest zetten, als ze medische zorg voor haar kinderen wilde. “Als je wil dat ik jouw kinderen help, moet je dat ding (gezichtssluier) afzetten!”, aldus de arts.

Volgens het Meldpunt Islamofobie deed de zaak zich voor op 10 juli omstreeks 19.50 uur. De vrouw zou normaliter een vrouwelijke huisarts hebben, maar kreeg vanwege onbeschikbaarheid dit keer een mannelijke huisarts toegewezen voor haar kinderen.

Eenmaal aangekomen bij de praktijk en opgeroepen door de arts hoorde ze de arts zeggen “Als jij wil dat ik jou kinderen help moet je dat ding (niqaab) afzetten anders help ik jullie niet want voor ’t zelfde geld heb je er een pistool onder en knal je mij neer”. “Ik zei: ‘Nee sorry dat gaat niet’. Op weg naar de uitgang zei hij: ‘Ik ben hier klaar mee zoek maar gelijk een andere praktijk’. Ik ben terug naar huis gegaan zonder dat mijn kinderen dus hulp hebben gehad,” verklaart de vrouw.

Of de politie en het Openbaar Ministerie bekend zijn met de zaak is onduidelijk.