Home Nieuws President Erdogan: Turkse jongeren kunnen niet worden overgelaten aan drugsterreur

President Erdogan: Turkse jongeren kunnen niet worden overgelaten aan drugsterreur

DELEN
Anadolu Agency

De Turkse president Erdogan zei tijdens de iftar met maatschappelijke organisaties woensdag dat Turkse jongeren niet kunnen worden overgelaten aan drugsterreur.

President Erdogan zei tijdens een toespraak bij de iftar: “De jongeren van dit land kunnen we nooit overleveren aan de terreurbaronnen in Kandil of Pennsylvania of de drugsterreur”.

“Wij beschouwen gewapende terreur gelijk aan drugsterreur. De Turkse staat zet zich hier op alle mogelijke manieren tegen in, maar de beelden die de laatste dagen via de media verschijnen en waar we getuigen van zijn, tonen aan dat we op dit punt nog onvoldoende stappen zetten,” aldus Erdogan.

Uit een rapport van de VN blijkt dat in Turkije in vergelijking met andere Europese landen de meeste drugsgerelateerde doden vallen. Uit cijfers blijkt dat in 2015 580 mensen zijn overleden door een overdosis. De meeste gebruikte synthetische drugs in Turkije is het makkelijk vervaardigbare en goedkope Bonzai.

Een deel van het drugsprobleem in Turkije wordt veroorzaakt door de terreurbeweging PKK, die haar terreuractiviteiten voornamelijk financiert door mensenhandel en drugshandel. Op dinsdag werd ruim 4.710 kilogram drugs en een grote hoeveelheid wapens van de terreurgroep PKK in beslag genomen in Diyarbakir. Ook in Europa is de PKK verantwoordelijk voor een deel van de drugsmarkt en verdient het haar inkomsten door het vergiftigen van jongeren.