Home Nieuws Christelijke Zionisten “huilie huilie” om expositie Palestijnse kinderen

Christelijke Zionisten “huilie huilie” om expositie Palestijnse kinderen

DELEN

Een groep Nederlandse christenen heeft beloofd om de Utrechtse Domkerk te boycotten voor de duur van een tentoonstelling over Palestijnse kinderen in Israëlische gevangenissen, Volgens hen wakkert de tentoonstelling antisemitisme aan. Dat meldt de linkse Israëlische krant Haaretz op haar website.

De groep maakte zijn besluit eerder deze maand bekend in verband met de tentoonstelling “Room no 4” van de “Dutch Coalition for Palestinian Children in Israeli Detention”, die in de Domkerk -één van de bekendste kerken van Nederland en een toeristische trekpleister- plaatsvond.

Op de tentoonstelling, die op zondag eindigde, was een foto-expositie te zien waarin volwassen modellen, Palestijnse kinderen die lijden in Israëlische gevangenissen uitbeelden.

Onder de mensen die zeiden dat ze de Domkerk zouden boycotten voor de duur van de tentoonstelling is Hebe Kohlbrugge [Foto onder], een schrijfster en een lid van de Domkerk.

“Veel mensen kunnen geen onderscheid maken tussen Israël en de Joden,” verklaarde Kohlbrugge tegenover het dagblad Trouw. “Mensen die keppeltjes dragen worden gepest worden om de acties van Israël. Dus kritiek op Israël wordt antisemitisme”. Kohlbrugge zei ook dat de geschiedenis van het antisemitisme van de kerk het een ongeschikt trefpunt maakt voor het bekritiseren van Israël. “Voordat u uw vingers wijst, is het beter om te kijken naar degenen die in uw richting wijzen”, voegde hij eraan toe.

Jaap Hamburger [EAJG], wiens groep behoort tot de coalitie, schreef een opiniestuk op de nieuwssite joop.nl waarin hij ontkent dat de tentoonstelling anti-semitisme zou aanmoedigen.

De kerk plaatste een bord bij de expositie waarop de bezwaren van de kerkgangers tegen de tentoonstelling te lezen waren, maar zei dat het heeft besloten om de tentoonstelling te hosten vanwege “de inzet voor kinderrechten”.

De Liberaal Joodse Gemeenschap Utrecht veroordeelde ook het houden van de tentoonstelling in de kerk.

Als Dutchturks.nl staan we geenszins achter de uitspraken gedaan in dit artikel. Dit is slechts een vertaling van Israëlische propaganda [zie kop artikel] 

Waardeer je deze en andere schrijfsels en zou je hier meer van willen lezen? Jij als lezer hebt invloed op nieuwsgeving, frequentie en bereik van de berichten op DutchTurks.nl. Als je dit initiatief een warm hart toedraagt en er mede voor wilt zorgen dat DutchTurks.nl volkomen autonoom kan opereren en haar activiteiten verder uitbreidt, dan kun je ons steunen middels een kleine donatie. Stort op rekeningnummer NL66 INGB 0006 1823 88 ten name vanDutchTurks (Swift/BIC: INGBNL2A).

DSC07801

Expositie "Room no 4"
Expositie “Room no 4”